Nuda v Brně? … rozhodně nebyla

Druhý podnik v tomto roce hostilo parádní počasí ČP/EP v Brně. Až na rel. nízkou teplotu vody, podmínky ideálně triatlonové, prostě parádní!

Přesto do závodu naustoupila jen čtveřice našich závodníků. Plavce omlouvá kolize s krajskými přebory nutnými pro účast na republice, u ostatních – upřímě – příliš nechápu…

Eliška otevřela naše působení v závodě nejmladších (vzhledem k teplotě vody se bohužel neplavalo). Nešťastný pád na kole ji stál medailové umístění. Nicméně, pochválit je třeba za bojovnost – závod nevzdala a i na ni čekala cílová brána.

V druhém závodě, tedy závodě mladších a starších žáků, bylo již obsazení výrazně mezinárodní. Opět se jel jen duatlon, na což možná trochu doplatila Pája. Výborným výkonem si i tak ovšem doběhla pro páté místo v těsném závěsu před první z českých závodnic Klárou Zábojníkovou. Medailové pozice ovládly slovenské závodnice. Jindrovi absence plavecké části naopak trochu nahrála, když jako třetí z čechů doběhl do cíle na celkově osmém místě. Oba prakticky bez technických zaváhání, Páje chybělo možná trochu více taktiky. Pro oba ovšem platí – „rosteme s každým závodem„. (Poučení pro ostatní…)

Čtvrtým zástupcem, ač již nikoli v závodě Českého, ale Evropského poháru byl Filip. Okusil prvně závod zcela jiného formátu, kde jakákoli drobná chybička je nekompromisně potrestána a znamená prakticky konec bojů o přední umístění. Závod v této konkurenci je již - jednoduše řečeno – neskutečně rychlý a nikde na nikoho nečeká. A právě tyto zkušenosti Filip potřebuje sbírat po hrstech. Evropský pohár je prostě jiná liga. Závod ovšem dokončil naprosto se ctí. K prvnímu úspěšnému startu na mezinárodní scéně patří gratulace.

Další zastávkou ČP je nedělní závod 15.6. v Račicích. Zatímco brněnská přehrada bývá chladná i v nejparnějším létě, račický kanál bývá teplý snad i v létě. Rovinatá trať (kde i mravenec, když si stoupne na zadní vypadá jak rozhledna) je technicky naprosto nenáročná a od kateg. ml. žactva se pojede jako bezhákový.

 

This entry was posted in Nezařazené. Bookmark the permalink.

Comments are closed.