ČP v Račicích, ohlédnutí

Parádní počasí a rovinaté tratě přivítaly i naše zástupce v dalším závodě ČP v Račicích.

Vynikající výsledky přišly tentokrát, upřímně, přeci jen z trochu nečekaných zdrojů… ale popořádku.

Do startu prvního ze závodů nastoupili Matěj KřížEliškou Maixnerovou. Původně přihlášení Honzík s Kájou Teplý se nakonec nezúčastnili. Eliška navzdory přicházejícímu nachlazení závod dokončila na celkově 6. místě. Matěj přijížděl s ambicemi poprat se tentokrát o mety nejvyšší. Únava ze čtvrteční patnáctistovky se ale zřejmě projevila v lehce pomalejším plavání a vše dokonal pozdější pád na kole. Nepopulární 4. místo.

Do druhého ze závodů nastoupila dvojice Šárka Půstová a Honza Sotona. Šárka našla tentokrát přemožitelku v Hance Hrdličkové, která jednoduše nedala nikomu sebemenší šanci její prvenství ohrozit – 2. místo. Honza sbírá zkušenosti, technicky již výrazně lepší, než v posledním závodě, méně problémů, lepší příprava materiálu, velmi slušné plavání, fyzicky a v jistotě však za konkurenty přeci jen zatím lehce zaostal. Nicméně, celkově již velmi dobrý dojem a 10. místo. Zmínit je třeba i Vojtu Banszela (Slavia) a 7. místo.

Do dalšího závodu nastoupili Pavla Kmoníčková a Jindra Střihavka. U Pavly jen stručně – zcela nekompromisně 1. místo!!! Jindrovi se v konkurenci plavců příliš nevedlo. Ztráta ale nebyla, jak se ukázalo, až tak velká a pošetřené síly zužitkoval na kole a následně běhu, kde sjížděl a sbíhal jednoho soupeře za druhým. Parádní. Celkově 7. místo.

Svůj den měl i Filip Vyskočil. Naprosto vyrovnané výkony ve všech disciplínách, bezproblémově zvládnutá depa, technicky i takticky s chladnou hlavou – vynikající 2. místo (v celkovém pořadí i s juniory sedmé!!). Sklonit se musel nakonec jen před přeci jen velmi zkušeným běžcem Tomášem Plojharem, ne něhož ztratil 12 sekund.

Honza Volár celkově šestý. Lukáš Salaj třicátý pátý.

Dalším závodem bude pro pětici přihlášených závod v rakouském Kitzbuhelu, který bude co do konkurence i počtu účastníků přeci jen trochu „jiný level“. 26.6. máme další kolo Pardubického plaveckého poháru a 28.6 XTrail ve Žďáru nad Sázavou (lehký terénní triatlon)

ČP pokračuje závodem v Opavě. Dále v Telči, Mělníku a Táboře.

Pavla na stupni nejvyšším (foto by Dáša Banszelová - http://dasasport.rajce.idnes.cz)

... tady Filip ještě vede právě před Tomášem Plojharem (foto by Dáša Banszelová - http://dasasport.rajce.idnes.cz)

This entry was posted in Nezařazené. Bookmark the permalink.

Comments are closed.